Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós vagy kókuszos kiflik

Diós vagy kókuszos kiflik

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós vagy kókuszos kiflik

Diós vagy kókuszos kiflik

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 50 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg darált dió vagy kókuszreszelék
  • 1 tk. szódabikarbóna.
  • A mártogatáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük.Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint. Össze morzsoljuk majd alaposan összedolgozzuk.

Megtöltjük a kifli formákat úgy, hogy jól belenyomkodjuk a tésztát /így fog látszani a kifliken a minta/

Nem töltjük a forma színéig, inkább egy picit lejjebb legyen a tészta a forma tetejétől. Egy tepsire sorakoztatjuk a formákat majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Mikor a kifli felső része keményebb és aranysárga már jó is.
Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Akkor szedjük  ki a formákból ha már annyira lehűlt, hogy szépen kijön belőle. Ebből az adagból kb 80 darab kifli készül.

A formákat nem kell semmivel kikenni, szárazon rakjuk bele a tésztát! Ha kókuszos kiflit szeretnénk ugyan így járunk el csak a dió helyet kókusz reszeléket teszünk bele.

A két végét bele márthatjuk olvasztott csokoládéba és készen van a mennyei finom kifli. Jó étvágyat hozzá.

 

Diós vagy kókuszos kiflik 5.00/5 (2 értékelés)

Eta (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére