Főoldal / Befőzés / Rumos meggy

Rumos meggy

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos meggy

Rumos meggy

Hozzávalók:

  • 2db 330mles üveghez
  • 60dkg meggy
  • 1 dl rum
  • üvegenként 5 evőkanál cukor
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

 

Elkészítés:

A meggyet átválogatjuk és csak az érett, egészséges szemeket hagyjuk meg. Több vízben alaposan megmossuk és kimagozzuk.
A meggyet a cukorral rétegezve, sterilizált üvegekbe tesszük. Megütögetjük, hogy a meggyszemek jó szorosan elrendeződjenek.
A cukrozott meggyre ráöntjük a rumot, és lezárjuk az üvegeket. ( kb. 2/3-ig lepje el a rum a meggyet, majd a kamrapolcon levet ereszt a cukor/rum hatására )
Ha elkészültünk, rögtön a kamrapolcra tesszük és érni hagyjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére