Kókuszos kókuszkrémes torta
Hozzávalók:24 cm-es tortaformához A tésztához:
A kókuszos krémhez:
|
|
Elkészítés:
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet. Ezután keverjük még 1-2 percig.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze a masszát. (én a kókuszreszeléket aprítóval megdaráltam, hogy apróbb szemű legyen)
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát úgy, hogy a közepétől kicsit húzzuk a széle felé. (a szélénél magasabban legyen a tészta, akkor nem fog sütés közben felpúposodni)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A megsült tésztát hagyjuk pár percig a nyitott ajtajú sütőben, majd vegyük ki, és szintén pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
A pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre.
Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (én kevergetve hűtöm ki, mert akkor selymesebb lesz a krém)
Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a cukros-vajhoz, majd keverjük jó simára.
A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez. (ha habtejszínt használunk akkor habfixálót vagy zselatint is keverjünk hozzá, hogy a krém ne essen majd össze)
A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel három egyforma lappá, majd töltsük meg a krémmel. Ezután kívülről is vonjuk be a maradék krémmel, szórjuk meg bőségesen kókuszreszelékkel, majd tegyük pár órára a hűtőbe, vagy hűvös helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.