Főoldal / Torták / Kókuszos kókuszkrémes torta

Kókuszos kókuszkrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos kókuszkrémes torta

Kókuszos kókuszkrémes torta

Hozzávalók:

24 cm-es tortaformához

A tésztához:

  • 6 db tojás (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt (süteményliszt)
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek. forró víz
  • csipet só

A kókuszos krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. kókuszos pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet. Ezután keverjük még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze a masszát. (én a kókuszreszeléket aprítóval megdaráltam, hogy apróbb szemű legyen)

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát úgy, hogy a közepétől kicsit húzzuk a széle felé. (a szélénél magasabban legyen a tészta, akkor nem fog sütés közben felpúposodni)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A megsült tésztát hagyjuk pár percig a nyitott ajtajú sütőben, majd vegyük ki, és szintén pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.

A pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre.
Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (én kevergetve hűtöm ki, mert akkor selymesebb lesz a krém)

Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a cukros-vajhoz, majd keverjük jó simára.

A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez. (ha habtejszínt használunk akkor habfixálót vagy zselatint is keverjünk hozzá, hogy a krém ne essen majd össze)

A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel három egyforma lappá, majd töltsük meg a krémmel. Ezután kívülről is vonjuk be a maradék krémmel, szórjuk meg bőségesen kókuszreszelékkel, majd tegyük pár órára a hűtőbe, vagy hűvös helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Kókuszos kókuszkrémes torta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére