Főoldal / Kelt tészták / Baconös tojáskrémes kalács

Baconös tojáskrémes kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconös tojáskrémes kalács

Baconös tojáskrémes kalács

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 15 dkg bacon
  • 8 dkg Vénusz margarin
  • 40 dkg sima liszt
  • 10 dkg rétes liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 2 db tojás + 1 a lekenéshez

Töltelék hozzávalói:

  • 6-8 db tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • 2 ek kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 tk dijoni mustár
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont kockázzuk fel apróra, majd egy serpenyőbe olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá. Ezután állandó kevergetés mellett, süssük szép pirosra. Végül szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki.

A kétféle lisztet keverjük össze, majd keverjük hozzá a kihűlt bacont, és a sót.

A tojásokat üssük bele egy tálba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután keverjük hozzá a bacon sütésénél visszamaradt, kihűlt zsiradékot, és a langyos vizet.

A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tojásos keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztes-baconos keveréket. Ezután a liszt tetejére szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt.
Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer egymásután indítottam el a dagasztást, így egy szép sima tésztát kaptam)
Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!!!!

A megdagasztott tésztát ezután tegyük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra hosszán át.
Közben készítsük el a tölteléket.

A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk össze apróra.
Ezután keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, a szerecsendióval, és az őrölt fehér borssal.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalappá, majd egyenletesen kenjük rá a tojásos tölteléket.
Ezután a hosszabbik oldalától indulva, tekerjük fel szorosan. (úgy tekerjük fel mint a bejglit)

Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd a feltekert tésztát óvatosan helyezzük bele. (én a forma közepébe tettem egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjak)
Ezután több helyen böködjük meg a tésztát, hogy sütés közben a gőz eltudjon távozni. Végül kenjük le felvert egész tojással, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.

Melegítsük elő a sütőt, majd közepes hőmérsékleten süssük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd kínáljuk.

Baconös tojáskrémes kalács 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére