Főoldal / Szárnyas Ételek / Ketchupos mustáros csirke

Ketchupos mustáros csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ketchupos mustáros csirke

Ketchupos mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 1 pici vaj
  • 12 db csirkeszárny (persze combból, mellből is elkészíthető)
  • 2-3 dl tejszín (30%-os, állati, habtejszín)
  • kb. 2-3 ek. mustár
  • kb. 2-3 ek. ketchup
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • só, bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy hőálló sütőedény alját kikenjük kevés vajjal, majd megszórjuk durva szemű sóval.

Ráfektetjük a csirkeszárnyakat, és a tetejét is megsózzuk.

A többi hozzávalóból mártást keverünk, és ráöntjük a húsra.
Az edényt lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt átsütjük, majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk.

A végeredmény, magáért beszél: a mártás sűrűre rotyogott, a hús pedig omlósan puha lett.
Zöldséges rizzsel tálaltam.

Tipp / megjegyzés:
A receptet Chef Vikinél találtam.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére