Főoldal / Desszertek / Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

 Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Hozzávalók:

  • 1 db fonott kalács (szikkadt, maradék, bolti is lehet)
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg apróra vágott csokoládé vagy csokicsepp
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 marék fagyasztott vagy friss málna
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tepsit vagy sütőformát alaposan kivajazunk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, ezzel is elkeverjük.

A kalácsot szeletekre vágjuk, és a kivajazott tálba sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a vaníliás-tojásos keverékkel majd megszórjuk a csokoládéval és a mirelit málnával. (Ha friss málnát használunk akkor azt a sütés vége felé vagy frissen tálaláskor is a tetejére pakolhatjuk)

A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral megszórva, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Megéri kísérletezni az ízekkel. Készülhet ét-tej-fehér csokoládéval, málnával, eperrel, áfonyával szederrel…
Próbáljátok ki ha tehetitek.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére