Főoldal / Desszertek / Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval

Hozzávalók:

  • 1 db fonott kalács (szikkadt, maradék, bolti is lehet)
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg apróra vágott csokoládé vagy csokicsepp
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 marék fagyasztott vagy friss málna
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tepsit vagy sütőformát alaposan kivajazunk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, ezzel is elkeverjük.

A kalácsot szeletekre vágjuk, és a kivajazott tálba sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a vaníliás-tojásos keverékkel majd megszórjuk a csokoládéval és a mirelit málnával. (Ha friss málnát használunk akkor azt a sütés vége felé vagy frissen tálaláskor is a tetejére pakolhatjuk)

A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral megszórva, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Megéri kísérletezni az ízekkel. Készülhet ét-tej-fehér csokoládéval, málnával, eperrel, áfonyával szederrel…
Próbáljátok ki ha tehetitek.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére