Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy tepsit vagy sütőformát alaposan kivajazunk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, ezzel is elkeverjük.
A kalácsot szeletekre vágjuk, és a kivajazott tálba sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a vaníliás-tojásos keverékkel majd megszórjuk a csokoládéval és a mirelit málnával. (Ha friss málnát használunk akkor azt a sütés vége felé vagy frissen tálaláskor is a tetejére pakolhatjuk)
A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Megéri kísérletezni az ízekkel. Készülhet ét-tej-fehér csokoládéval, málnával, eperrel, áfonyával szederrel…
Próbáljátok ki ha tehetitek.