Főoldal / Sertés ételek / Sertéslapocka cigányosan

Sertéslapocka cigányosan

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sertéslapocka cigányosan

Sertéslapocka cigányosan

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertéslapocka
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 120 ml házi lecsó
  • 5 dkg füstölt házi kolbász
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sertéslapockát megmossuk, szárazra töröljük egy papírtörlővel és felszeleteljük. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát.

A szalonnát megsütjük és a zsírján megpirítjuk a húst minden oldaláról.

A húst kiszedjük egy tálba. A szalonnához hozzáadjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát majd világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát majd a lecsót és a felszeletelt kolbászt is. Összefőzzük, mjd visszatesszük a hús szeleteket a lecsóba. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt lassan készre pároljuk kb. 50 perc alatt.

Nokedlit készítünk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (25 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére