Kozáksapka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kozáksapka

Kozáksapka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 6 ek. tej
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • fél cs. sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • kb. fél üvegcse rumaroma

A csokimázhoz:

  • 90 g étcsokoládé (Szerencsi Party tortabevonó)
  • 1 kiskanál ráma margarin

A forgatáshoz:

  • kb. 8 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsi mérete: 20cm x 36cm. A pogácsaszaggató átmérője: 4 cm

Tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzá keverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A puha margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a már teljesen KIHŰLT krémhez keverjük, és kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat vízszintesen félbe vágjuk. Két félbevágott korongot a krémmel összeragasztunk, majd körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.

Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem: A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kaptam. Dió nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe.

Kozáksapka 4.40/5 (5 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére