Főoldal / Desszertek / Meggyes boleró

Meggyes boleró

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes boleró

Meggyes boleró

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krém hozzávalói:

  • fél liter tejföl
  • 2 kanál cukor

A tetejére:

  • 2 cs. meggyes boleró italpor/ bármilyen ízű lehet/
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat, és ezzel is kihabosítom. Majd hozzáadom a tejet, és a sütőporos lisztet.

Sütőpapiros sütőlapra teszem, és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24X22cm-es)

Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom a meggyes boleró italporokat.

Az egészet langyosra hűtöm, és a tejfölös tésztára simítom.

Hűtőbe teszem, dermedni, ha kihűlt nagyon szépen lehet majd szeletelni.

Bármilyen ízű boleró italporral elkészíthető.

Meggyes boleró 3.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére