Főoldal / Kelt tészták / Muffin rózsa

Muffin rózsa

Muffin rózsa

Muffin rózsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg tönkölybúza liszt vagy finom liszt
  • 2,5 dkg  friss élesztő
  • 1 tk. só
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás sárga
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve (kb.0,7dl)
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1 ek. víz
  • 2 dkg csokoládé csepp
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a kevés tejjel cukorral felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojássárgát, a tejszínt, a reszelt narancs héjat, és narancslevet. Bedagasztjuk a tésztát. A dagasztás vége felé hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.
Ketté vesszük a tésztát az egyikbe beledagasztjuk az vízben elkevert kakaóport is.
Mindkét tésztát kelesztőtálban duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 10 cm-es pogácsakiszúróval 12 db fehér és 12 db barna kört szúrunk ki belőlök
2 fehér és 2 barna körlapot egymás mellé fektetünk kis fedéssel. Balról jobbra feltekerjük. Középen ketté vágjuk és muffin kapszlival bélelt muffin sütőformába rakjuk az így kapott kettő rózsát.
A maradék körlapokat is így tekerjük fel.

A formában még 30 percet kelni hagyjuk, majd lekenjük egy felvert tojással és kevés csoki cseppet (vagy darabolt csokoládét) szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére