Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Hozzávalók:

33×5 cm-es őzgerincformához

  • 5 dl tejföl
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5 dkg (1 tasak) zselatinpor
  • 6 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25-30 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (friss vagy mirelit)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk.

Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a kéz melegre hűlt joghurtos keverékhez, és simára keverjük vele.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Beleöntjük a tejfölös-tejszínes masszát, majd a tetejére szórjuk a bogyós gyümölcsöket és enyhén belenyomkodjuk őket. Legalább 3-4 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

Ha megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, és hirtelen mozdulattal átfordítjuk. A folpackot óvatosan lehúzzuk róla. Gyümölcsökkel, és citromhéjjal díszítjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (651 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére