Főoldal / Desszertek / Almás–mézes sütemény

Almás–mézes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás–mézes sütemény

Almás–mézes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tejföl

A töltéshez:

  • 18-20 db babapiskóta

A babapiskóta locsolásához:

  • 1 dl rumos tej

A krémhez:

  • 1,5 kg alma
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk még hozzá 1 ek. tejfölt.
23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle 180 fokon.

Az almákat megmossuk, héjától, magháztól eltávolítjuk, majd lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a cukorral, a fahéjjal és fedő alatt megpároljuk.

A 2 csomag vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük, és a párolt almához öntjük.Besűrítjük vele, majd a tűzről levéve kihűtjük.

A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, és elsimítjuk.
Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket. Végül befedjük a 2. tésztalappal.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!

Almás–mézes sütemény 4.48/5 (25 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


egy Hozzászólás

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére