Főoldal / Torták / Diós répatorta

Diós répatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós répatorta

Diós répatorta

Hozzávalók:

A tortához:

  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 45 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 15 dkg dió (aprított)
  • 2 dl étolaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek. porcukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin

A díszítéshez:

  • kb. 10 dkg dió (aprított)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A csatos tortaforma átmérője: 24cm)

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.

Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répás tésztamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).

Közben elkészítjük a mázat: A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a mascarponet is.

Mikor megsült a tortalap, kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.
Tetejét tetszés szerint díszítjük.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Diós répatorta 3.50/5 (6 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére