Diós répatorta
Hozzávalók:A tortához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
(A csatos tortaforma átmérője: 24cm)
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répás tésztamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).
Közben elkészítjük a mázat: A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a mascarponet is.
Mikor megsült a tortalap, kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.
Tetejét tetszés szerint díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.