Főoldal / Desszertek / Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt + 1 ek.
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 150 ml víz
  • 150 ml tej
  • kb. 500 g szeder

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is. Végül a vizet is beletesszük, és alaposan összedolgozzuk a masszát.

A kakaóorral, sütőporral és fahéjjal elkevert liszthez váltakozva hozzákeverjük  a tojásos-cukros masszát és a tejet. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.

Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtetjük majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (105 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére