Főoldal / Desszertek / Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt + 1 ek.
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 150 ml víz
  • 150 ml tej
  • kb. 500 g szeder

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is. Végül a vizet is beletesszük, és alaposan összedolgozzuk a masszát.

A kakaóorral, sütőporral és fahéjjal elkevert liszthez váltakozva hozzákeverjük  a tojásos-cukros masszát és a tejet. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.

Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtetjük majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére