Svéd mandulatorta – paleo
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk az édesítővel elkevert darált mandulát. Óvatosan, hogy a hab, ne törjön össze.
Két tepsire sütőpapírt teszünk, amire, egyforma köröket rajzolunk. Egyformán elosztjuk rajtuk a masszát, majd elsimítjuk. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Amikor kihűlt, akkor lehúzzuk róluk sütőpapírt.
A kókusztejet feltesszük melegedni, a tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró kókusztejet és visszatesszük a tűzhelyre. Alacsony lángon folytonosan kevergetve besűrítjük. De forralni nem szabad, mert akkor a tojás kicsapódik. Amikor elég sűrű, levesszük a tűzhelyről, átöntjük egy másik edénybe, hogy könnyebben ki tudjon hűlni.
Egy evőkanál kókuszlisztet keverünk még bele, hogy kicsit jobban összefogja a krémet, de ez nem is szükséges, ha elég sűrű a krémünk. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a vanília kikapart magjait és a kókuszolajat, majd hűtőbe tesszük.
Amikor a krém kihűlt, és jól kenhető állagú lett, megkenjük az első lapot, rátesszük a másikat és azt is megkenjük, úgy, hogy az oldalára is jusson.
A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk vele a torta tetejét és oldalát.