Főoldal / Desszertek / Svéd mandulatorta – paleo

Svéd mandulatorta – paleo

Svéd mandulatorta – paleo

Svéd mandulatorta - paleo

Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje
  • 3 ek. eritrit
  • 200 g darált mandula ( nekem blansírozott volt otthon)

A krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 3 dl sűrű zsíros kókusztej
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 3 ek. eritrit (ízlés szerint)
  • 1 rúd vanília

A tetejére:

  • 5 dkg szeletelt mandula pirítva
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojások fehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk az édesítővel elkevert darált mandulát. Óvatosan, hogy a hab, ne törjön össze.

Két tepsire sütőpapírt teszünk, amire, egyforma köröket rajzolunk. Egyformán elosztjuk rajtuk a masszát, majd elsimítjuk. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Amikor kihűlt, akkor lehúzzuk róluk sütőpapírt.

A kókusztejet feltesszük melegedni, a tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a forró kókusztejet és visszatesszük a tűzhelyre. Alacsony lángon folytonosan kevergetve besűrítjük. De forralni nem szabad, mert akkor a tojás kicsapódik. Amikor elég sűrű, levesszük a tűzhelyről, átöntjük egy másik edénybe, hogy könnyebben ki tudjon hűlni.

Egy evőkanál kókuszlisztet keverünk még bele, hogy kicsit jobban összefogja a krémet, de ez nem is szükséges, ha elég sűrű a krémünk. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a vanília kikapart magjait és a kókuszolajat, majd hűtőbe tesszük.

Amikor a krém kihűlt, és jól kenhető állagú lett, megkenjük az első lapot, rátesszük a másikat és azt is megkenjük, úgy, hogy az oldalára is jusson.

A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk vele a torta tetejét és oldalát.

Szólj hozzá!

A lap tetejére