Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Őszibarack sütemény

Őszibarack sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarack sütemény

Őszibarack sütemény

Hozzávalók:

  • 8 dkg + 70 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1-2 csipet só
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • 2 ek. sárgabarack lekvár
  • kakaópor (cukrozatlan, ízlés szerint)

A színezéshez:

  • piros, zöld és esetleg sárga színű ételfesték
  • + kristály cukor (hempergetéshez)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A margarint a cukorral kihabosítjuk.Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A 8 dkg lisztbe beletesszük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros margarinhoz, és az egészet megint jól összekeverjük.
Ezt a folyékony masszát 1 óráig pihentetjük a konyhapulton. (nem a hűtőben).

Pihenés után a masszába bele keverjük a 70 dkg lisztet. Először fakanállal keverjük, majd amikor már nehéz keverni, a kezünkkel jól össze dolgozzuk, és tésztává gyúrjuk.
A tésztából kis kókuszgolyó méretű golyókat hengergetünk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ne tegyük túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben megnőnek.
Előmelegített sütőben 180 fokon világos “barnára” sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz. (Én kb. 13-15 percig sütöttem) Éppen, hogy csak egy kis színt kell kapnia.

Ha megsültek, sütőből kivéve még melegen késsel kivájjuk a félgömbök közepét, de a kivájt tésztát NEMDOBJUK KI, hanem félre tesszük, mert kell majd a töltelékhez.

Töltelék elkészítése:
A margarint, a 3 db tojással és a cukorral vízgőz felett “krémmé” főzzük. Hozzáadjuk a kakaóport, és elkeverjük. Ezzel a kakaós masszával leöntjük a kivájt tésztát, majd hozzáadjuk a lekvárt, a rumaromát és az egészet jól összekeverjük.
A hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit dermedni tudjon.

Amikor megkeménykedett a töltelék, akkor egy kiskanál segítségével megtöltjük vele a lyukas tészta golyókat és két felet összeillesztünk. A még “pucér” barackokat egy tálcára tesszük.

Mindegyik színezéket egy kispohárba beleöntjük és langyos vízzel hígítjuk. Egy ecset segítségével, ízlésünknek megfelelően a barack mindkét oldalát befestjük, és utána azonnal meghempergetjük kristálycukorban.

Fogyasztásig hűtőszekrényben vagy hideg kamrában tároljuk.

Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat!
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Őszibarack sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (115 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére