Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös pite

Gyümölcsös pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös pite

Gyümölcsös pite

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1/2 bögre porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom leve+héja

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 40 dkg friss vagy mirelit gyümölcs (eper, szeder)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük.

A tejben megfőzzük a pudingot, majd mikor kihűlt hozzáadjuk a cukorral kikevert margarint.

A piteformát kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. Megszurkáljuk villával, majd 180 fokon világossárgára sütjük. (kb. 20-25 perc)

Ha kihűlt a tészta, a tetejére simítjuk a pudingot, és megpakoljuk gyümölccsel. Hűtőbe téve hagyjuk hogy a krém megdermedjen, majd szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére