Főoldal / Kelt tészták / Medvehagymás kalács II

Medvehagymás kalács II

Medvehagymás kalács II

Medvehagymás kalács II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 19 dkg tönkölybúza fehér liszt
  • 19 dkg rétes liszt
  • 17 dkg kenyér liszt
  • 1 ek. só
  • 2,5 dkg élesztő- friss
  • 1 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín

A töltelékhez:

  • 12,5 dkg sajtkrém
  • 1 csokor medvehagyma

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 2 dkg fekete szezámmag
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A medvehagymát finomra aprítjuk.
Liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, és a felfutott élesztőt.
Alaposan összedagasztjuk majd a dagasztás vége felé apránként hozzáadjuk a medvehagymával összekevert vajat. ( csak a fele medvehagymát keverjük össze a vajjal )
Tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és félbe vesszük a tésztát.
Az egyik felét nyolc adagra osztjuk, a másik felét öt adagra. Gömbölyítjük, és még 15 percet pihentetjük.

Amíg a tészta pihen a sajtkrémet összekeverjük a maradék medvehagymával.

Pihentetés után minden gombócot kicsit kilapítunk és egy kevés medvehagymás sajtkrémet kenünk rá. Összecsomagoljuk a gombócokat, és egy kicsit meggömbölyítjük.

A nyolc kicsi gömböt lerakjuk a szögletes sütőforma-26x13x6,5-cm aljára, az öt nagyobb gömböt a kicsiken osztjuk el. (a formát előtte béleljük ki sütőpapírral)

Még kelesztjük 35 percet, majd felvert tojással lekenjük, fekete szezámmaggal megszórjuk, vízzel lespricceljük.

180fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.

Reggelire finom, sós, fűszeres kalács.

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére