Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mese mézes keksz

Mese mézes keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mese mézes keksz

Mese mézes keksz

Hozzávalók:

  • 5 dkg méz
  • 5-5 dkg világos és sötét nádcukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék (lehetőleg házi)
  • csipet só
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A nádcukrokat kávédarálóban porrá őröljük.  Ű(sima fehér porcukorral is készíthetjük) A mézet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrokat, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a tojást és kihabosítjuk.
A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sóval, majd a mézes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órát vagy egy egész éjszakát a hűtőszekrényben pihentetjük.

A tésztát 2-3 darabra vágjuk. Azt a darabot, amivel dolgozunk, finoman átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán 3-4mm vastagra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszúrjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (kekszmintázókkal is használható a tészta)

190 fokra előmelegített sütőben 7-8perc alatt megsütjük a kekszeket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni. Pléhdobozban hetekig eláll, ez a finom porhanyós mézes keksz.

Mentés

Mentés

Mese mézes keksz 4.81/5 (37 értékelés)

Marcsi (594 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére