Tökös rizses lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg paprika
- 3 db hegyes csípős zöldpaprika
- 4 db chili
- 30 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gyalult tök
- olaj
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg rizs
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A rizst reggel beáztatom.
A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem.
Megpirítom a kockára vágott szalonnát is.
Közben a hagymákat felaprítom, és a szalonnához adom,megdinsztelem.
Felkarikázom a paprikát, a paradicsomot, belerakom az edénybe, fűszerezem, és hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem, főzöm.
Amikor a lecsó már csaknem csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt, összekeverem, készre főzöm.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.