Főoldal / Desszertek / Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt zsemle
  • 0,5 kg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 teáskanál margarin
  • 2 db vaníliás cukor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 0,5 liter tej
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos tejjel felöntjük a mazsolát úgy, hogy ellepje.
Levágjuk a zsemlék tetejét, kiszedjük a közepüket, vigyázva, hogy nehogy kiszakadjanak.

A maradék langyos tejben egy evőkanál kristálycukrot elkeverünk, és egy tálba öntjük. Ebbe beleforgatjuk a zsemlék mindkét oldalát. Lecsepegtetjük és beletesszük őket, a kivajazott tepsibe.

A 3 tojás sárgájával, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük a túrót. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk. Megtöltjük vele a zsemléket.

Visszahelyezzük a zsemlékre a tetejét és megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20 percig sütjük.

Melegen vagy hidegen egyaránt finom.

Egy kiadós leves után, főfogás helyett is tökéletes :)

Mentés


Szólj hozzá!

A lap tetejére