Főoldal / Vegetáriánus / Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

Fehérspárga fehérboros kapros szósszal petrezselymes krumplival

Hozzávalók:

  • 1/2 zacskó fehér spárga (10 síp)
  • tejföl
  • kapor
  • cukor
  • őrölt fehér bors
  • citrom
  • fehér bor
  • citromos olaj
  • 1 db nagyobb krumpli
  • olíva olaj
  • petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:1 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, karikára vágom, olajon megpirítom, a végén szórok rá aprított petrezselymet.

Amíg a krumpli fő, a spárga sípokat megpucolom, fás végüket levágom, sós, cukros vízben megpárolom.

A citromból vágok egy szeletet és félreteszem, 2 kanál tejfölhöz keverek aprított kaprot, csavarok bele citromot, öntök bele egy kevés bort, citromos olajat, összekeverem.

Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgákat, rálocsolom a szószt, melléhelyezem a krumplit, citrom karikával, és kaporral díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére