Főoldal / Levesek / Marhahúsleves cérnametélttel

Marhahúsleves cérnametélttel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marhahúsleves cérnametélttel

Marhahúsleves cérnametélttel

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 db velős csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 3 levél kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • cérnametélt
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra. vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem.

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm.

Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Közben megfőzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, egy darab húst, és chili paprikát.

A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később – vacsorára – fokhagymás pirítóssal.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


2 Hozzászólások

  1. Gondolom a vacsorára szánt velő csak egy személyre szól. Én is imádom a pirítósra kent velőt, de abból személyenként 1 db szükséges.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére