Főoldal / Desszertek / Cseresznyés lepény II

Cseresznyés lepény II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés lepény II

Cseresznyés lepény II

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg puha margarin
  • 1 dl langyos tej
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tojássárgája (a fehérje nem kell)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kg magozott cseresznye
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd pici lisztet, cukrot dobunk rá, és hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztet a megkelt élesztővel és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán elfelezzük a tésztát, és az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Betesszük a sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott és lisztezett) tepsibe. A tetejét megszórjuk búzadarával, és eloszlatjuk rajta a kinyomkodott cseresznyét. Meghintjük fahéjas porcukorral, (én egy pici szegfűszeget is adok hozzá). Búzadarával meghintjük a tetejét, és befedjük a másik kinyújtott tésztával.

Felvert olajos tojássárgával lekenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. (kb 30-40 perc alatt) Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Sokan kérdezték tőlem ha élesztőt vagy sütőport használok, minek a szódabikarbóna? Mert ez által könnyű lesz a tésztánk, a szódapor megemeli, könnyűvé teszi,  úgy mint a sütiknél a szitált liszttől, így levegő kerül bele a szitálásnál, ettől lesz pihe könnyű levegős a süti.

A pitéket meg a lepényeket sütés előtt azért kel megszurkálni, mert így a sütés alatt a meleg kitud párologni, és nem púposodik fel a süti.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (278 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére