Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Rusztikus puszedli

Rusztikus puszedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rusztikus puszedli

Rusztikus puszedli

Hozzávalók:

(kb. 35 darabhoz):

  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 5 dkg barna cukor (sima kristálycukorral is helyettesíthető)
  • 1 egész tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 evőkanál víz
  • 3 ek. olaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyató)
  • 1 csipet só

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • kb.12-15 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a csipet sóval, a mézzel, a barna cukorral, az olajjal és a vízzel.

Hozzádolgozzuk a citromhéjat valamint a szódabikarbónával és mézes fűszerrel elkevert lisztet. A még puha masszát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A masszából kb. két centis golyókat formázzunk, és egymástól viszonylag távol elhelyezzük őket a sütőpapíron.

Vizes kézzel kicsit lenyomkodjuk őket, hogy terüljenek el és kb. 5-8mm magasak legyenek.
Betesszük a sütőbe és kb. 10-12 percig sütjük. Ahogy az alja egy pici színt kap vegyük ki, hogy ne száradjanak ki a puszedlik és finom puhák maradjanak.

Amíg a puszedlik sülnek elkészítjük a mázat.

A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett, egy csepp citromlét hozzáadva fehér habbá verjük.
A megsült még meleg puszedliket azonnal belemártjuk majd visszatesszük a sütőpapírra (vagy sütőrácsra) száradásig.

Ha a második adag sütése alatt a tálban lévő maradék máz besűrűsödne, pár csepp víz hozzáadásával újra fellazíthatjuk és használhatjuk tovább.

Mikor a fehér máz megszilárdult fémdobozba tesszük, ahol hetekig eláll.

Rusztikus puszedli 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (594 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére