Főoldal / Egytálételek / Shepherd’s pie – paleo

Shepherd’s pie – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Shepherd’s pie – paleo

Shepherd's pie - paleo

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús (lehet bármilyen, eredetileg bárányhús)
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 1-2 ek. kókuszolaj
  • 2-3 dkg közepes sárgarépa apróra vágva
  • 1 negyed zeller apróra vágva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1-2 tk. házi ételízesítő (elmaradhat)
  • 3-4 db babérlevél
  • 1/2 tk. eritrit
  • 1 tk. almaecet
  • 1.5 dl víz (lehet húsleves is)
  • 2 ek. tápióka keményítő

A tetejére:

  • 2 fej karfiol puhára főzve
  • só, bors
  • pici szerecsendió (elmaradhat)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 0,5-1 dl kókusztej
  • + lehet még 2 tojással dúsítani
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük.

A hagymát nagyon apróra vágjuk és egy nagy serpenyőben egy pici kókuszolajon megpirítjuk.Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát és a zellert, majd tovább pirítjuk a hagymával együtt. (a répa keménységétől függően 5-10 percig) Ha nagyon barnulna, akkor egy pici vizet lehet hozzáadni.

Hozzáadjuk a darált húst is, sózzuk, ha van házi ételízesítő, akkor azt is lehet hozzá adni. Beletesszük a babérlevelet, belenyomjuk a fokhagymát és kb 5 percig kevergetve pirítjuk a húst. Ekkor hozzáadjuk az édesítőt és az almaecetet és jól átkeverjük. Megszórjuk a keményítővel, elkeverjük és felöntjük vízzel. Addig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg jó sűrű ragut nem kapunk. A legvégén hozzákeverjük az apróra vágott rozmaringlevelet és a kakukkfüvet is. Ilyenkor meg kell kóstolni és még lehet ízlés szerint ízesíteni. (Az egész kb. 20-25 perc, nem kell teljesen megfőzni, mert még megy a sütőbe.)

Ez alatt az idő alatt a karfiol is megfőtt, leöntjük róla a vizet, sózzuk, borsozzuk, pici szerecsendiót is adunk hozzá. Hozzáadjuk a kókuszolajat és annyi kókusztejet, hogy krémes legyen. Krumplinyomóval összetörjük, majd ha úgy látjuk lehet kettő darab tojással dúsítani, de ez elhagyható.

Egy jénai tálat kikenünk kókuszolajjal, beleöntjük a húsos ragut, rá a karfiolpürét és szépen elsimítjuk. (Ha valakinek van hozzá türelme/ideje, lehet habzsákból is nyomni rá a karfiolpürét, úgy nagyon szép lesz. )

200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

(Ha nagyon tele raktuk a jénait, akkor érdemes egy nagyobb tepsire állítva betenni a sütőbe, mert ahogy sül, a húsos ragu kibuggyanhat a karfiol alól és beleég a sütőbe.)

Kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére