Főoldal / Desszertek / Kókuszfagylalt

Kókuszfagylalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kókuszfagylalt

Kókuszfagylalt

Hozzávalók:

  • 1 tojás sárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 3 dl kókusztej
  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek. búzadara (gríz)

A tetejére:

  • 5 dkg kókuszpehely
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

tojás sárgáját kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a grízt. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor felmelegedett belekeverjük a kókuszreszeléket is és folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós. Ha szépen besűrűsödött, kihűtjük a krémet.

A habtejszínt felverjük és összekeverjük a krémmel. Fagyasztóba tesszük legalább 3 órára de fél óránként keverjük át kicsit, hogy  finom krémes legyen.

Tálaláskor megszórjuk a  serpenyőben kicsit megpirított kókuszpehellyel.

Kókuszfagylalt 5.00/5 (2 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére