Főoldal / Desszertek / Peach Melba marcipános jégkrémtorta

Peach Melba marcipános jégkrémtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Peach Melba marcipános jégkrémtorta

Peach Melba marcipános jégkrémtorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg marcipán
  • 6 db őszibarack
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 5 dl víz
  • 1 csokor menta
  • 200 ml vanília jégkrém
  • 2 dl Hulala (v. magas zsírtartalmú habtejszín)

A málnás öntethez:

  • 20 dkg málna
  • 2-3 ek. szirup
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Vágjunk egy nagyobb darab folpack fóliát, majd szórjuk meg porcukorral. Ezután nyújtsuk ki a marcipánt piteforma nagyságúra, és a fóliával együtt, helyezzük bele, majd nyomkodjuk az oldalán a bordázott részbe is.

Tegyük pár órára hűvös helyre, (v. rövid időre a fagyasztóba) hogy a marcipán kicsit megszikkadjon. Ezután a fóliával együtt emeljük át egy tálcára mielőtt megtöltenénk a jégkrémmel. (én óvatosan lehúztam róla a fóliát, de nagyon kellett vigyázni nehogy szétessen, így érdemes a fóliával együtt a tálcára tenni)

Az őszibarackokat mossuk meg, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a magot. (lehetőleg magvaváló barackot vegyünk, annak könnyen kijön a magja)

Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a vékony csíkokra vágott citromhéjat, majd néha megkeverve melegítsük forráspontig. Ezután főzzük pár percig, hogy kissé szirupos legyen.

Ekkor tegyük bele a szirupba a friss mentaleveleket, és a félbevágott, kimagozott őszibarackokat, majd fedjük le a serpenyőt, és kis lángon kb. 15 perc alatt posírozzuk puhára (szép lassan főzzük puhára).

Amikor a barack már megpuhult, vegyük le a tűzről, majd vegyük le a fedőt, és hűtsük ki teljesen. Ezután óvatosan húzzuk le a héját, majd tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni, hogy könnyen keverhető legyen. Ezután apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, és kanalazzuk a formában lévő marcipánra, majd tegyük be a fagyasztóba hogy kissé megdermedjen.

Közben készítsük el a málnás öntetet.

A málnához adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a szirupot, majd turmixoljuk össze. Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele az öntetbe, és szép sima, selymes legyen.

Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a jégkrémmel megtöltött marcipánt a fagyasztóból, majd helyezzük rá a lecsepegtetett őszibarackot, és csorgassuk meg a málnaöntettel.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk. A maradék öntetet  külön kínáljuk a jégkrémtorta mellé.

Peach Melba marcipános jégkrémtorta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére