Főoldal / Befőzés / Diós birsalmasajt

Diós birsalmasajt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós birsalmasajt

Diós birsalma sajt

Hozzávalók:

  • 3 kg birsalma
  • a gyümölcspéphez kg-ként 80 dkg cukor
  • a gyümölcspéphez kg-ként fél dl citromlé
  • olajos magvak ízlés szerint
  • kevés fahéj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!)

Egy fazékban annyi vízzel, hogy a gyümölcsöt ellepje, feltesszük főni.

Akkor jó puha, ha a héja megreped (kb. 10 perc főzés – gyümölcstől függően).

Leszűrjük a gyümölcsöt, héjastól botmixerrel összetörjük. Lemérjük a gyümölcspép mennyiségét.

A gyümölcspépet odatesszük főni (kb. 10 perc), majd gyümölcspép kg-ként a cukrot, a citromlevet és a fahéjat hozzáadjuk.

Keverjük és keverjük nagy türelemmel addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy látjuk keveréskor az edény alját, vagy ha olyan sűrű nem lesz, hogyha tányérra cseppentjük, nem folyik el (kb. 30 perc ).

Kibélelünk kompótos tálakat vagy őzgerincformát folpackkal, ebbe kanalazzuk a birsalmasajtot, lehet bele tenni olajos magvakat ízlés szerint.

Hűvös helyre tesszük 1 napig, másnap kiszedjük a formákból, és még 1 hétig hűvös tároljuk

Diós birsalmasajt 4.00/5 (2 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére