Főoldal / Levesek / Karfiolleves sonkával

Karfiolleves sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolleves sonkával

Karfiolleves sonkával

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka vagy gépsonka
  • fehérbors
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l húsleves (kockából is jó)
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira szedjük szét, és felöntjük a húslevessel, majd sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezve puhára főzzük.

Majd a leveshez adjuk a csíkokra vágott sonkát, és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük.

Kissé átforraljuk, és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Zsike54 (93 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére