Főoldal / Torták / Citromtorta

Citromtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromtorta

Citromtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 citrom leve, ebből egynek a reszelt héja
  • 4 tojás sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Díszítés:

  • tetszés szerint, lehet, tejszínhab, cukor, csoki, citromszeletek stb.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk:

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.Végül lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojások sárgáját egy lábasba tesszük.Hozzáadjuk a cukrot (lehet kristálycukor porcukor helyett), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén apránként hozzáöntjük a tejet.

Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra kikeverjük vele.

A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, citromszeletekkel.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére