Főoldal / Torták / Citromtorta

Citromtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromtorta

Citromtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 citrom leve, ebből egynek a reszelt héja
  • 4 tojás sárgája (fehérje megmarad, nem kell)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Díszítés:

  • tetszés szerint, lehet, tejszínhab, cukor, csoki, citromszeletek stb.
Elkészítési idő:1 óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk:

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.Végül lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojások sárgáját egy lábasba tesszük.Hozzáadjuk a cukrot (lehet kristálycukor porcukor helyett), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén apránként hozzáöntjük a tejet.

Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra kikeverjük vele.

A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, citromszeletekkel.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére