Citromtorta
Hozzávalók:A tésztához:
Krém:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.Végül lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojások sárgáját egy lábasba tesszük.Hozzáadjuk a cukrot (lehet kristálycukor porcukor helyett), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén apránként hozzáöntjük a tejet.
Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra kikeverjük vele.
A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, citromszeletekkel.