Főoldal / Levesek / Pikáns édes-savanyú káposztaleves füstölt kolbásszal

Pikáns édes-savanyú káposztaleves füstölt kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pikáns édes-savanyú káposztaleves füstölt kolbásszal

Pikáns édes-savanyú káposztaleves füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta vékonyra gyalulva
  • 2 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. zsír vagy kókuszolaj
  • 3 nagyobb sárgarépa apróra vágva
  • 2 zellerszár apróra vágva
  • 3 babérlevél
  • 1+1/2 tk. őrölt köménymag
  • víz vagy zöldséglé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1-2 ek. méz
  • fél citrom leve (ízlés szerint)
  • 30 dkg füstölt kolbász karikára vágva (csípős)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és pár perc alatt átpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a babérlevelet és puhára pároljuk. A vizet többször ellenőrizzük és pótoljuk ha szükséges.

Amikor a répa és a káposzta már félpuha, adjuk hozzá a zellerszárat is. (ennek rövidebb a főzési ideje)

Ha megpuhult, szükség szerint sózzuk és borsozzuk még. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a kolbászt, majd felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk és összeforraljuk. (A citromlevet és a mézet is ízlés szerint adagoljuk.) Ha kész, vegyük ki belőle a babérlevelet.

Tálaláskor kínáljunk hozzá citromlevet, kókusztejfölt vagy totukrémet.

Mentés

Mentés

Pikáns édes-savanyú káposztaleves füstölt kolbásszal 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére