Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros vaddisznópörkölt

Vörösboros vaddisznópörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros vaddisznópörkölt

Vörösboros vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg disznó comb vagy lábszár
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 6 evőkanál olaj vagy 8 dkg sertészsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 dl vörösbor
  • 3-4 szem borókabogyó
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst vágjuk fel kockákra.
Dinszteljük meg a felkockázott szalonnát és a hagymát a zsiradékon egy kevés sóval. Adjuk hozzá a felaprított (vagy zúzott) fokhagymát, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot

Ha megfonnyadtak a paprikák, szórjuk meg a fűszerekkel, majd rakjuk rá a húst. Keverjük el, hogy picit megpiruljon, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük fel kevés vízzel, hogy ellepje, és dobjuk bele a borókabogyót is.
Ha elfőtt a víz, borral pótoljuk, és fedő alatt puhára főzzük.

Ízlés szerint egy csipet fahéjjal is megbolondíthatjuk. (Én is féltem tőle, de tettem bele, és nem rontotta el)

Főtt burgonyával és uborkasalátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ízlés szerint fűszerezzük, akár kakukkfüvet, majorannát is használhatunk hozzá.

Vörösboros vaddisznópörkölt 4.14/5 (7 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére