Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

A töltelékhez:

  • bármilyen kemény lekvár
  • dió vagy mák

A forgatáshoz:

  • porcukor
  • vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát összeállítjuk, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. (kb 3-5 mm-vastagságúra)

A hosszabbik oldalra egy vékony csík tetszés szerinti tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük amíg tart a tészta.

A kis töltött rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom omlós töltött aprósütemény.

Tipp / megjegyzés:
Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió.A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéj és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki belőle.

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére