Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós lekváros rudacska

Omlós lekváros rudacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

A töltelékhez:

  • bármilyen kemény lekvár
  • dió vagy mák

A forgatáshoz:

  • porcukor
  • vaníliás cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztát összeállítjuk, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. (kb 3-5 mm-vastagságúra)

A hosszabbik oldalra egy vékony csík tetszés szerinti tölteléket teszünk, és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük amíg tart a tészta.

A kis töltött rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom omlós töltött aprósütemény.

Tipp / megjegyzés:
Én ezt a mennyiséget két fajta töltelékkel készítettem. Szilvalekvár és dió.A diót megmelegítettem egy kicsit, cukor, vaníliás cukor, citromhéj és tej hozzáadásával. Így nem szóródott ki belőle.

Omlós lekváros rudacska 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére