Főoldal / Levesek / Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgadinnye (kb 2 kg)
  • fél kg őszibarack
  • 1 vanília aroma
  • 2.5 dl habtejszín (esetleg 20%-os főzőtejszín)
  • cukor vagy méz ha szükséges

Díszítés:

  • mentalevél
  • tejszínhab ezek el is hagyhatók
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A dinnyét kétfelé vágjuk,magját kivesszük.

A sárgadinnyéből karalábé vájóval 10-15 gombócot kivágunk és félretesszük. Kockára is lehet vágni akinek nincs karalábé vájója.

A többi dinnyét felkockázzuk.Az őszibaracknak a héját lehúzzuk és ezt is összedaraboljuk. Összeturmixoljuk mindkettőt.

Beleöntjük a habtejszínt a vaníliaaromát és összekeverjük.
Ízesíthetjük még cukorral vagy mézzel,ez a dinnye édességétől függ. Ebbe most nem kellett.

Tányérba szedjük és a kis dinnye gombócokból teszünk bele levesbetétnek.
Ízlés szerint tejszínhabbal és mentalevéllel díszítjük.

Sárgadinnye krémleves őszibarackkal 5.00/5 (2 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére