Főoldal / Desszertek / Narancsos marcipános pite karamellizált mogyoró réteggel

Narancsos marcipános pite karamellizált mogyoró réteggel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos marcipános pite karamellizált mogyoró réteggel

Narancsos marcipános pite karamellizált mogyoró réteggel

Hozzávalók:

(26 cm formához)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor (eritrit)
  • 12 dkg vaj, apró darabokra vágva
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 25 dkg reszelt marcipán
  • 10 dkg barnacukor vagy kókuszcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • egy csipet só
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 dl friss narancslé

A tetejére:

  • 12 dkg török mogyoró kicsit összetörve
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg barnacukor vagy kókuszcukor
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 ek. kávészirup (opcionális)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha esetleg nem áll össze a tészta, 1-2 evőkanál vizet lehet hozzáadni. Ezután folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát nyújtólapon a piteforma méretére nyújtjuk. A formát kikenjük vajjal, belesimítjuk a tésztát, sütőpapírt teszünk rá és száraz babot öntünk bele.  200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. A babot és a papírt kidobjuk róla, majd elkészítjük a tölteléket.

Addig a sütőt levesszük 180 fokra.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt narancshéjat, a narancslevet, a keményítőt, a reszelt marcipánt, a csipet sót és sima masszává keverjük.

Az elősütött alapba öntjük a marcipános masszát, majd 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

A karamelles réteghez a cukrot, a mogyorót és a vajat egy edényben feltesszük melegedni,kevergetve.

Amikor a cukor karamellizálódott, hozzáadjuk a tejszínt és a kávészirupot, majd összeforraljuk. Kivesszük a pitét, a mogyorós masszát a tetejére simítjuk és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Kihűtve szeleteljük.

Nagyon finom!

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére