Főoldal / Desszertek / Szilvás pite pudinggal

Szilvás pite pudinggal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás pite pudinggal

Szilvás-pite-pudinggal

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 37 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás
  • cukor csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 evőkanál tejföl 

Töltelék:

  • 1,5 kg szilva
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fahéj (púposan)
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 cs van.cukor 
  • kb 0,5 dl víz 

Lekenéshez: 

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát,majd kb 10-15 perc után beletesszük a fűszereket(mézes fűszerkeverék és fahéj), a vaníliás cukrot, és a cukrot. Elkeverjük, majd a vaníliás pudinggal besűrítjük. Félretesszük, hogy kihűljön.

A tészta hozzávalóit egy deszkára halmozzuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Megszórjuk búzadarával, majd ráhalmozzuk a tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk.

A maradék tésztát a lisztezett deszkán szintén kinyújtjuk, és a töltelék tetejét beborítjuk vele.
A sütemény tetejét felvert tojással megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. (amíg a teteje aranybarna nem lesz)
A szilvás pitét, porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.

Szilvás pite pudinggal 4.50/5 (2 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére