Almás krémes
Hozzávalók:Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
Alufóliával kibélelt tepsibe 1kg almát szorosan egymás mellé leszeletelni/előtte: megmosni-kimagozni/.
A tojások sárgáját porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk lisztet,sütőport és a keményre felvert tojás fehérjét.
A felét az almára simítjuk majd a maradékba belekeverjük a kakaóport és ezt is rákenjük.
ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBEN MEGSÜTJÜK.
A krémhez a tejben a pudingot megfőzzük.
A vajat és a porcukrot habosra keverjük,majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk és az alma tetejére kenjük a pudingos krémet.
Végül csokimázzal bevonjuk.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy úgy nevezett FORDÍTOTT SÜTEMÉNY. Aki szereti az almát annak ízleni fog. Én már megcsináltam úgy is hogy a tésztába nem kevertem bele kakaóport, de viszont csokis pudingból csináltam a krémet.