Főoldal / Desszertek / Almás krémes

Almás krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás krémes

Almás krémes

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 kg alma
  • 8db tojás
  • 18dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • fél liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25dkg margarin
  • 18dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 db tortabevonó
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Alufóliával kibélelt tepsibe 1kg almát szorosan egymás mellé leszeletelni/előtte: megmosni-kimagozni/.

A tojások sárgáját porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk lisztet,sütőport és a keményre felvert tojás fehérjét.

A felét az almára simítjuk majd a maradékba belekeverjük a kakaóport és ezt is rákenjük.

ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBEN MEGSÜTJÜK.

A krémhez a tejben a pudingot megfőzzük.

A vajat és a porcukrot habosra keverjük,majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk és az alma tetejére kenjük a pudingos krémet.

Végül csokimázzal bevonjuk.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy úgy nevezett FORDÍTOTT SÜTEMÉNY. Aki szereti az almát annak ízleni fog. Én már megcsináltam úgy is hogy a tésztába nem kevertem bele kakaóport, de viszont csokis pudingból csináltam a krémet.

Értékeld a receptet

Jutka (3 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére