Meggyes kevert pisztáciával | Receptkirály.hu
Főoldal / Torták / Meggyes kevert pisztáciával

Meggyes kevert pisztáciával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes kevert pisztáciával

Meggyes kevert pisztáciával

Hozzávalók:

  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre szénsavmentes víz
  • 1 tojás
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • tetszés szerint meggy

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 1 ek. cukor
  • darabolt pisztácia
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral kikeverjük. Beletesszük a többi hozzávalót (a meggy kivételével) és óvatosan összekeverjük.  A végén beleforgatjuk a meggyet és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába simítjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és a megsült forró sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk pisztáciával és visszatesszük a már lekapcsolt de még meleg sütőbe száradni.

Ha a máz megszáradt, kivesszük a sütőből, hogy teljesen kihűljön. Szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (535 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére