Főoldal / Desszertek / Kókuszos tejbegríz rumos meggyel

Kókuszos tejbegríz rumos meggyel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos tejbegríz rumos meggyel

Kókuszos tejbegríz rumos meggyel

Hozzávalók:

A kókuszos tejbegrízhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara (gríz)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

A rumos meggy hozzávalói:

  • 1 kisebb üveg rumos meggy
  • 1 dl meggylé
  • 1 dl víz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1-2 ek. barna cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1/2 ek. étkezési keményítő + egy pici víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejhez adjuk hozzá a vajat, majd langyosítsuk meg, hogy a vaj felolvadjon.

Amikor a vaj felolvadt adjuk hozzá a búzadarát (grízt), a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután kevergetve hűtsük ki. (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor nem lesz csomós)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a kihűlt tejbegrízhez.

Ezután ízlés szerint kanalazzuk poharakba, vagy kisebb tálkákba az elkészült tejbegrízt.

Az előzőleg rumban eltett meggyhez adjuk hozzá a meggylevet, a vizet, az őrölt fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd főzzük pár percig.

A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a meggyhez.

Ezután addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük éppen csak langyosra.

A poharakban (v. tálkákban) lévő tejbegríz tetejére kanalazzuk rá a rumos meggyet, majd helyezzük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd rögtön tálaljuk. A habos-kókuszos tejbegrízhez pedig nagyon jól illik a rumos meggy, de ízlés szerint másfajta gyümölccsel is tálalhatjuk.

Kókuszos tejbegríz rumos meggyel 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (282 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére