Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Habcsók fenyők

Habcsók fenyők

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Habcsók fenyők

Habcsók fenyők

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • vaníliaaroma
  • zöld színű ételfesték (por vagy paszta)
  • cukorgyöngy
  • cukorcsillag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként a cukrot is hozzákeverjük. Amikor már szép sűrű és megáll a habverőn, pár csepp ételfestéket és vaníliaaromát is teszünk bele. A zöld cukorhabot sima csővel ellátott habzsákba töltjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukorhabból fenyőket nyomunk az előkészített tepsire. A cukorgyöngyökkel megszórjuk, a tetejére cukorcsillagot illesztünk.

120-130 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt kiszárítjuk. Lekapcsoljuk a sütőt és még további 10 percen át bent pihentetjük, hogy lassan hűljön ki.

Habcsók fenyők 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére