Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Linzer fenyők

Linzer fenyők

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Linzer fenyők

Linzer fenyők

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg hideg vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékbe:

  • házi lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkeverjük a lisztet a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a felkockázott hideg vajjal. ( Ha nincs ilyen gépünk, akkor kézzel összemorzsoljuk, gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg).
Gyors mozdulatokkal cipóvá formázzuk és folpackba csomagolva minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt 170 fokra, alsó-felső sütésmódra elmelegítjük.
A hideg tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.

Egy lyukas és egy sima forma alkot egy párt így mindig párosával készítsük.
(én egy tepsire sorakoztatom a sima egy másikra a lyukas formákat)
Betoljuk a sütőbe és 8-10 perc alatt világosra sütjük a linzereket. A kisebb formák gyorsabban a nagyobbak lassabban sülnek meg.

A kihűlt kekszeket a lekvárral összepárosítjuk.
Pléhdobozban 2 hétig biztosan eláll.

Linzer fenyők 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (651 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére