Főoldal / Desszertek / Papagáj szelet

Papagáj szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Papagáj szelet

Papagály szelet

Hozzávalók:

  • 30 deka cukor
  • 4 darab tojás
  • 25 deka rama margarin
  • 25 deka liszt
  • 1 kávés kanál szódabikarbóna
  • 1,5 deci tejföl
  • 1 cs. csokis pudingpor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. puncsos pudingpor

Csokimáz a tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 deka vaj
  • fél deci étolaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem .
A lisztbe a szódabikarbónát elkeverem. A tojás fehérjét 4 kanál cukorral felverem.

Amikor a sárgája már habos a cukortól akkor hozzáadom a tejfölt, a tojás felvert habját és a lisztet.

Sütőpapiros sütőlapot elkészítettem.
A bekevert tészta masszát háromfelé veszem, és mindegyiket külön-külön a három különböző pudinggal bekeverem.

24X22-es sütőtepsibe kanalanként tetszés szerint tésztahalmokat rakok.

Egy kicsit megrázom, hogy elsimuljon.

170-180 fokos sütőben 30 perc alatt megsül.

A tetejére a csokoládét a hozzávalókkal együtt gőz felett felolvasztom, és a már kihűlt tészta tetejére simítom.

Tejszínhabbal, citromfűvel díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére