Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Egytálételek / Burgonyás sonkás rakott palacsinta

Burgonyás sonkás rakott palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás sonkás rakott palacsinta

Burgonyás sonkás rakott palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 35 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl szóda víz
  • 1/2 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg sonka kockára vágva
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát, a langyosra melegített olajat és jól kikeverjük. (A tésztája kicsit sűrűbb lesz mint a hagyományos palacsintáé.)

Felhevített serpenyőben palacsintákat sütünk a masszából. (Én nem szoktam a palacsinta sütőt olajozni mert a tésztába beletettem az olajat ezért a tészta nem ragad le.)

A kisütés után a palacsintákat megtöltjük. A sonkát kockákra vágjuk és egy serpenyőben kicsit átsütjük.

Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. Az első palacsinta lapot belehelyezzük. Erre tejfölt tesszük és reszelt sajtot. Befedjük a második lappal amit szintén tejfölözzük, és megszórjuk a sonka kockákkal.

Addig folytatjuk a rétegezést amíg a palacsinták tartanak.

A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot szórunk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.

Önálló ételként is kiváló!

Burgonyás sonkás rakott palacsinta 4.00/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére