Főoldal / Desszertek / Gundel palacsinta

Gundel palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gundel palacsinta

Gundel palacsinta

Hozzávalók:

  • 10-12 db kisütött natúr palacsinta

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • kb. 1,5-2 dl tej
  • reszelt narancs héj (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • rumaroma (ízlés szerint)

A csokikrémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 90 g étcsoki (Tibi csoki)
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 kk. étkezési keményítő
  • 5 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 dl tejszín (hulala v. cukrászhab)
  • rumaroma (ízlés szerint)

A szóráshoz:

  • porcukor

A díszítéshez:

  • kb. 2dl tejszín (hulala v. cukrászhab)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a diós tölteléket készítjük el.

A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben megdaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor bele tesszük a cukros diót és felfőzzük. Utána félre tesszük egy kicsit hűlni, majd ízesítjük reszelt narancs héjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal, jól összekeverjük a diós masszát. /Ha egy kicsit hígnak tűnik, akkor tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát/.

Most a csokikrémet készítjük el. Egy másik fazékban beleöntjük a tejet melegedni, majd mikor már langyos a tej beletesszük a feltördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojássárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félre tesszük, majd bele keverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.

A tejszínt felverjük kemény habbá és a főzött csoki keveréket bele öntjük a felvert habba és fakanállal jól összekeverjük.

A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk porcukorral. Utána a tejszínt kemény habbá felverjük és a nyomózsákba töltjük. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok!

 

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére