Főoldal / Desszertek / Joghurtos túróhab málnával

Joghurtos túróhab málnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos túróhab málnával

Joghurtos túróhab málnával

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr krémtúró
  • 200 g görög joghurt
  • 3-4 ek. eritrit por (vagy cukor)
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 100 ml víz
  • 1 tk. zselatin

A málnás réteghez:

  • 20 dkg málna (lehet mirelit is)
  • 1-2 ek. eritrit por (vagy cukor)
  • 1 kk. zselatin
  • 3 ek. víz
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A túrót, a joghurttal, a vaníliával és az eritrittel (vagy cukorral) elkeverjük. Hozzáadjuk a forróvízben feloldott zselatint és alaposan elkeverjük. Citromhéjjal ízesítjük.

A málnát az édesítővel (vagy cukorral) és a vízzel együtt egy lábosban feltesszük melegedni. Pár perc után mikor a málna már összeesett beleszórjuk a zselatint és kevergetve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne.

A joghurtos-túrós réteget a málna zselével váltakozva poharakba rétegezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit megdermedjen és lehűljön.
Tetszés szerint díszítve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (535 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére