Főoldal / Torták / Emeletes Pavlova szezonális gyümölcsökkel

Emeletes Pavlova szezonális gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Emeletes Pavlova szezonális gyümölcsökkel

Emeletes Pavlova szezonális gyümölcsökkel

Hozzávalók:

A 24 cm-es Pavlovához:

  • 3 tojásfehérje (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1/2 tk. ecet (10%-os)
  • csipet só

A 20 és 10 cm-es Pavlovához:

  • 5 tojásfehérje (nagy)
  • 30 dkg porcukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő (púpozott)
  • 1/2 tk. ecet (10%-os)
  • csipet só

A mascarponekrémhez:

  • 35 dkg mascarpone (lehet több is)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

A díszítéshez:

  • Gyümölcs ízlés szerint
  • (én epret, cseresznyét, és fekete faepret (szedret) pakoltam rá.
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 24 cm-es Pavlovához a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.

Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.

Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 24 cm-es kört. (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá)

Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)

Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A 20 és 10 cm-es Pavlovához a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot.

Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.

Egy sütőpapírra rajzoljunk egy 20 cm-es, és egy 10 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a kemény habot, és formázzuk meg (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá)

Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)

Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le mindkettőt a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Az ízlés szerint választott gyümölcsöket alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

A 24 cm-es habcsóklapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzunk rá ízlés szerint a mascarponekrémből, és rakjuk ki a gyümölcsökkel.

Ezután helyezzük rá a 20 cm-es habcsóklapot, majd szintén kanalazzunk rá a mascarponekrémből, és rakjuk ki a gyümölcsökkel.

Végül helyezzük rá a 10 cm-es habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és pakoljuk rá a maradék gyümölcsöt.
Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (lehetséges hogy nem tudunk majd szép szeleteket vágni, viszont a torta olyan finom, hogy ezért kárpótol majd bennünket)

Értékeld a receptet

Gizi (282 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére