Emeletes Pavlova szezonális gyümölcsökkel
Hozzávalók:A 24 cm-es Pavlovához:
A 20 és 10 cm-es Pavlovához:
A mascarponekrémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A 24 cm-es Pavlovához a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 24 cm-es kört. (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá)
Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A 20 és 10 cm-es Pavlovához a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot.
Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy sütőpapírra rajzoljunk egy 20 cm-es, és egy 10 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a kemény habot, és formázzuk meg (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá)
Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le mindkettőt a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Az ízlés szerint választott gyümölcsöket alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
A 24 cm-es habcsóklapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzunk rá ízlés szerint a mascarponekrémből, és rakjuk ki a gyümölcsökkel.
Ezután helyezzük rá a 20 cm-es habcsóklapot, majd szintén kanalazzunk rá a mascarponekrémből, és rakjuk ki a gyümölcsökkel.
Végül helyezzük rá a 10 cm-es habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és pakoljuk rá a maradék gyümölcsöt.
Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (lehetséges hogy nem tudunk majd szép szeleteket vágni, viszont a torta olyan finom, hogy ezért kárpótol majd bennünket)