Főoldal / Desszertek / Bosnyák szelet

Bosnyák szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bosnyák szelet

Bosnyák szelet

Hozzávalók:

Az első tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristály cukor
  • 10 dkg margarin
  • fél cs. sütőpor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A második tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 dkg kristály cukor
  • 8 dkg darált dió

A kenéshez:

  • szilvalekvár

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 20×36 cm)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóját is hozzá tesszük és alaposan összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.

A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.

A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk belőle és a lekváros tésztára ráhelyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Bosnyák szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére