Főoldal / Desszertek / Pisztáciás kávé varázs

Pisztáciás kávé varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás kávé varázs

Pisztáciás kávé varázs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 nagy kanál kristálycukor
  • 8 nagy kanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg sótlan pisztácia

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 doboz mascarpone (250g)
  • fél kocka ráma
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 tábla torta bevonó (100g)
  • 1 dl erős kávé
  • 4 kanál olaj
  • 4 kanál cukor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és a darált pisztáciát. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük. Legvégül kanalanként beletesszük a 8 kanál lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 20-25 perc, de ez a tepsi méretétől is függ.

A puha margarint kihabosítjuk a  porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a mascarponet. Alaposan kikeverjük a  krémet.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

Egy lábasban összemelegítjük a tetejére való máz hozzávalót, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1 óra hosszára, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére