Főoldal / Vegetáriánus / Rántott karfiol majonézes krumplival

Rántott karfiol majonézes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott karfiol majonézes krumplival

Rántott karfiol majonézes krumplival

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol

A panírozáshoz:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • 1 cs. újhagyma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük,sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, és szintén hagyjuk hűlni.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal.

Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.

A karfiolt a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.

A karfiolt a majonézes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére